top of page
Etsi
  • Henrik Pirhonen

Auton määräaikaishuollon paikka ja huollossa tapahtunut mahdollinen virhe


Auto tulee huoltaa auton valmistajan antamien ohjeiden mukaisesti. Sillä tavoin autosi takuu ja virhevastuu pysyvät voimassa. Voit valita autosi määräaikaishuoltopaikan, mutta huollot tulee tehdä huolto-ohjelman mukaisesti.


Autojen korjaamoita on useita erilaisia ja osa luottaa ainoastaan merkkihuoltoon. Jos teetät määräaikaishuollon muualla kuin auton merkkihuollossa, tulee varmistua, että huollossa noudatetaan auton valmistajan Suomessa voimassa olevaa huolto-ohjelmaa. Lisäksi on syytä varmistua, että korjaamolla on auton huollon tekemiseen tarvittavat tiedot ja välineet käytössä.


Kaikilla korjaamoilla on mahdollisuus käyttää valmistajien tietokantoja autojen huolto-ohjelmista.  Mikäli auto viedään muualle kuin merkkihuoltoon, on hyvä tarkistaa, että korjaamo sitoutuu hankkimaan ajantasaiset tiedot auton valmistajan tietolähteistä.


Mikäli määräaikaishuollossa tehty virhe tai huollon laiminlyönti aiheuttaa autoon vian, voivat myyjä, valmistaja tai maahantuoja kieltäytyä vastaamasta vian korjaamisesta tai muusta hyvityksestä, jotka heille takuuehtojen tai virhevastuun perusteella muuten kuuluisi. Tässä yhteydessä tarkastellaankin syy-yhteyttä. Jos huollon laiminlyönnillä ja ilmenneellä vialla ei ole minkäänlaista syy-yhteyttä, eivät myyjä, valmistaja tai maahantuoja kykene uskottavasti vetäytymään vastuustaan pelkästään huollon laiminlyönnin perusteella.


Takuukorjauksien yhteydessä on hyvä huomioida se seikka, että takuunantaja saa vaatia auton takuukorjauksien tehtävän takuunantajan määräämässä korjaamossa.

78 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page