top of page
Etsi
  • Henrik Pirhonen

Hyvä korjaamotapaAutoon kohdistuva työtilaus on auton omistajaa ja korjaamoa sitova sopimus ja se kannattaa laatia mahdollisimman yksityiskohtaisesti, jotta vältytään turhilta riidoilta ja yllätyksiltä. Hyvään korjaamotapaan kuuluu, että auton huolto on teknisesti ja taloudellisesti tarkoituksenmukainen.


Kun autossa ilmenee jotain ongelmaa, niin vika ei välttämättä ole vielä tiedossa, vaan sitä tulee korjaamon toimesta etsiä. Siinä tapauksessa kannattaa ennen varsinaisen korjauksen aloittamista sopia vian etsimisestä ja sen hinnasta. Tällöin varsinainen työtilaus tehdään vasta vian määrittämisen ja hinta-arvion laatimisen jälkeen.


Toisinaan auton omistaja peruuttaa työtilauksen ennen sen aloittamista. Siinä tapauksessa korjaamolla voi olla oikeus veloittaa sinulta ennen peruutusta tekemästään työstä, käyttämistään tai tilattua työtä varten hankkimistaan varaosista ja tarvikkeista sekä muista tämän työtilauksen aiheuttamista välttämättömistä kustannuksista.


Yleensä on vakiintunut käytäntö, että Käyttämäsi korjaamo hankkii korjauksessa käytettävät varaosat ja tarvikkeet. Mikäli auton omistaja ja korjaamo sopivat toisin ja omistaja hankkii tarvittavat varaosat itse muualta, korjaamon pitää ennen osien asentamista varmistaa, että ne ovat autoosi soveltuvia. Osien omatoiminen hankkiminen ei välttämättä ole kuitenkaan järkevää, koska mahdollisten vastuukysymysten selvittäminen on usein hankalampaa kuin tilanteissa, joissa korjaamo hankkii työssä käytettävät varaosat ja tarvikkeet.


Miten korjauksen hinta määräytyy?


Korjaamon antama hintatieto koskee auton korjausta kokonaisuudessaan sisältäen siinä käytetyt varaosat ja tarvikkeet. Jotta korjaamo voi laskuttaa korjauksesta vaatimansa hinnan, korjaamon tulee kyetä näyttämään toteen, että laskutetuista toimenpiteistä on sovittu yhdessä auton omistajan kanssa.


Joskus korjauksen hinnasta tulee kuitenkin erimielisyyttä ja silloin korjaamolla on oltava näyttöä siitä, mistä hinnasta on yhteisesti sovittu. Jos on sovittu kiinteästä hinnasta, autokorjaamo ei voi laskuttaa sovittua hintaa enempää. Summa pysyy samana, vaikka esimerkiksi työhön käytetty aika tai tarvikekustannukset muuttuisivat.

108 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page